Расписан конкурс за доделу подстицајних бесповратних средстава новоформираним и старим задругама
23. јула 2019.
Радови на адаптацији простора за Спомен-собу Драинцу теку по плану
23. јула 2019.
Прикажи све

Почиње подела пакета угроженим домаћинствима и породицама са више деце

Црвени крст Србије упутио је Црвеном крсту у Прокупљу 500 хуманитарних пакета са храном и средствима за хигијену, као и пет тона брашна, намењених угроженим старачким домаћинствима и домаћинствима са више деце у граду и на селу.

Како је рекао секретар Црвеног крста у Прокупљу, Драган Суботић, сваки пакет садржи основне животне намирнице попут јестивог уља, пиринча, тестенине, пасуља, конзервиране хране и по 10 килограма брашна, док ће се у хемијским пакетима наћи средства за прање рубља и судова, као и средства за одржавање личне хигијене.

-Ова помоћ намењена је пре свега старачким домаћинствима  слабијег материјалног стања, затим великим породицама са много деце, као и оним породицама које брину о деци оболелој од ретких и тешких болести и о другим болесним члановима домаћинства, истакао је Суботић.

Према његовим речима, подела пакета трајаће до краја августа, и то на основу спискова градских и сеоских месних заједница.

Црвени крст у Прокупљу и током летњих месеци брине о социјално угроженим лицима, која им се у свако време могу обратити за помоћ.

-Народна кухиња у којој се храни 300 социјално угрожених из Прокупља и околине, после редовне летње паузе, поново ће почети са радом од првог септембра, нагласио је Драган Суботић.

Величина слова: