Жетвени радови у пуном јеку
11. јула 2018.
Почели радови на изградњи нове Зелене пијаце у Прокупљу
11. јула 2018.
Прикажи све

Почињу овогодишње славске свечаности

Овогодишње славске свечаности почињу у недељу 15.јула, када ће на Грепцу у 12 сати бити одржан Сабор хармоникаша. Део славског програма и ове године је Ликовна колонија „Божа Илић“, која почиње 16. и траје до 20. јула. Истог дана у 20 сати на позоришној сцени Дома културе биће изведена премијера представе „Позориште у паланци“. Уторак 17. јул је резервисан за отварање ликовне радионице „Панорама Прокупља“ у 10 сати на брду Хисар.  Ова радионица се завршава 20. јула. Као редовни програм обележавања градске славе Свети Прокопије и ове године јесте и изложба слика са Ивањданске ликовне колоније, која ће бити отворена у среду 18.јула у 19 сати у холу Дома културе. Сат времена касније гост Прокучана биће пијанисткиња и певачица Ана Стефановић, чији концерт заинтересовану публику очекује у сали Дома културе. Програм славских свечаности у четвртак биће одржан у галерији „Божа Илић“, када ће предавање „Породица Тесла-геније“ одржати предавач ректор призренске Богословије Светог Кирила и Методија у Нишу протојереј ставрофор Милутин Тимотијевић.

Празнично бденије у цркви Светог Прокпија биће одржано у петак 20. јула у 17 сати, а црквено свенародна литија у 19. Истог дана у 20 сати у Дому културе биће одржана Прокоповданска академија на којој ће бити уручене плакете и похвалнице „Свети Прокопије“ заслужним појединцима и установама. На сам дан градске славе  Свети Прокопије у суботу 21. јула у 7 сати и 30 минута Прокупчани ће дочекати владику нишког Арсенија, а већ у 8 сати ће бити служена празнична литургија.  На овај велики и значајан дан за наш град, у галерији „Божа Илић“биће  отворена изложба. Овога пута реч је о изложби „Цркве и манастири у Топлици“. У пешачкој зони у 12 сати за све Прокупчане биће отворена Улица даривања, а за вечерње сате планиран је културно-уметнички програм који ће почети у 18 и 45, док је концерт естрадног уметника Звонка Богдана планиран за 21 сат.

У оквиру славског програма традицонално ће се укључити и спортисти нашег града. На спортским борилиштима снаге ће одмерити у част градске славе, спортисти у шаху, одбојци, фудбалу, кошарци,надвлачењу конопа, али ће се спремати и рибља чорба.

 

Величина слова: