Jubilarni FEDES
6. marta 2018.
Jačanje bedema u naselju Mala Guba
6. marta 2018.
Prikaži sve

Podeljena humanitarna pomoć romskim porodicama

Najugroženijim pododicama romske populacije  koje  se nalaze u improvizovanom prihvatnom centru u zgradi Sokolane u Prokuplju, danas  je stigla humanitarna pomoć  koja sadrži pakete sa garderobom.  Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti za Toplički okrug obezbedilo je 40 paketa raznovrsne odeće koja je danas podeljena ugroženim porodicama.

-Veliko je zadovoljstvo što smo u situaciji da pomognemo drugima, zahvaljujući našim prijateljima, saradnicima i srodnim organizacijama. Na naš poziv za pomoć ugroženim  sugrađanima, prva se odazvala humanitarna organizacija „Ljubi bližnjeg svog“ iz Vrnjačke Banje i uputila nam pakete sa garderobom koju smo mi prosledili u prihvatni centar, rekla je Ivana Ugrenović, defektolog Dnevnog boravka „Sunce“ u Vodicama koje radi u okviru Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti u Prokuplju.

Sekretar ovog Udruženja, Dragoslav Petrović je istakao da oni najbolje znaju koliko nečija pomoć znači ugroženima i da će nastojati da ostvare kontakte i sa drugim humanitarnim organizacijama kako bi se ljudima koji su iseljeni iz naselja Mala Guba pomoglo u što većoj meri. U prihvatnom  centru  trenutno se nalazi sedamdesetoro lica, od kojih je 35 dece svih uzrasta i dve bebe. O njima brine opština Prokuplje, Crveni krst i volonteri koji su danonoćno sa njima.

Danas je ugroženoj deci u prihvatnom centru pakete sa slatkišima uputila i Kompanija „Pionir“, pogon „Hisar“ u Prokuplju.

 

Veličina slova: