Letnja zabava za mlade u organizaciji Sportskog saveza Prokuplja
14. juna 2019.
Fondacija „Ana i Vlade Divac“ potpisala ugovore sa učenicima Poljoprivredne škole o dodeli mehanizacije
14. juna 2019.
Prikaži sve

Podrška Razvojne agencije Jug prokupačkim preduzetnicima

Predstavnici Regionalne  razvojne agencije Jug, sa sedištem u Nišu,  danas su u Svečanoj sali Gradske uprave u Prokuplju održali prezentaciju aktuelnih programa podrške preduzetništva u 2019. godini. Programi su namenjeni razvoju sektora mikro, malih i srednjih preduzeća, kako postojećih, tako i potencijalnih preduzetnika.

Goste je ispred lokalne samouprave pozdravio zamenik gradonačelnika Prokuplja, Miroljub Paunović, koji je istakao značaj međusobne saradnje  za privredni razvoj prokupačkog kraja.

-Grad Prokuplje opredelio je prostor  pored fabrike „Hisar“ za izgradnju  Privredne zone na površini od 16.5 hektara. U toku je izrada i priprema projektno-tehničke dokumentacije  i parcelacija za male i velike preduzetnike, obezbeđenje infrastrukture, a u svemu tome imamo veliku podršku Vlade Republike Srbije, rekao je zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović i istakao da je taj projekat od velikog značaja za privredni razvoj čitave Toplice, gde će uskoro početi izgradnja auto-puta Niš-Prokuplje-Merdare.

Direktor Regionalne razvojne agencije Jug, Ivan Mihajlović je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka međusobne saradnje i istakao da je cilj današnjeg sastanka upoznavanje privrednika iz Prokuplja sa aktuelnim pozivima za dodelu bespovratnih sredstava i kredita kod Razvojne agencije Srbije,  Fonda za razvoj i Ministarstva privrede.

Menadžerka Sektora za razvoj ekonomije i ljudske resurse Razvojne agencije Jug, Maja Virijević, predstavila je prisutnima programe podrške za razvoj preduzetništva u ovoj godini.

-Podrška se odnosi na nabavku opreme, vozila koja su preduzetnicima potrebna za obavljanje njihove delatnosti, uvođenje softvera, uvođenje  standarda i ispunjavanje potrebnih uslova ukoliko su izvoznici, kao i ostale aktivnosti koje su delimično finansirane od strane Ministarstva privrede, Razvojne agencije Srbije i Fonda za razvoj, a delimično iz sredstava samih preduzetnika, kazala je Maja Virijević.

Veličina slova: