Kraj zime oborio cenu ogrevnog drveta
21. februara 2020.
Lekarsko uverenje za posedovanje oružja po hitnom postupku
24. februara 2020.
Prikaži sve

Poetsko veče Književne omladine Prokuplja

„Mesečina u čaši“, bilo je književno veče, koje je Književna omladina Prokuplja organizovala u znak sećanja na umetnika Nenada Radulovića, poznatijeg kao Neša Leptir.

Kao i mnoge večeri do sada, i ovo je organizovao Dom kulture, u okviru kojeg mladi pesnici u našem gradu i stvaraju. Pored članova ove pesničke družine, Bogdane Lazović, Kristine Milošević, Anastasije Radulović, Maše Spasić, Mirjane Ranđelović, Marije Radović, Milene Kostić i Nađe Krgović, stihove Neše Leptira, govorila je i glumica i direktor Doma kulture Tijana Petrović.

-Književna omladina Prokuplja, u Domu kulture vredno radi dugi niz godina i trudi se da na sebi svojstven i prepoznatljiv način obeleži sve poetski značajne datume. Ovaj put je to bio datum, kojim je obeleženo 30 godina od smrti poznatog izvođača i vođe muzičke grupe “Poslednja igra leptira“. Mladi su odabrali ovaj alternativni prostor i kroz program, koji su predstavili publici, Neša Leptir je i večeras živeo. Zahvaljujem se našim mladim pesnicima i Art pabu „Crna lisica“, istakla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

Stvaralaštvo ovog prerano preminulog izvođača zabavne muzike, nadahnulo je mlade umetnike, koji su za ljubitelje pisane reči, pripremili i muzički repertoar. Izveli su kompozicije „Srce od meda“, „Grudi Balkanske“, „Nataša“ „Jeleni umiru sami“ i mnoge druge.

Kao podrška talentovanim članovima Književne omladine, bila je u publici i prokupačka pesnikinja Zorica Perović Prentić, koja je takođe govorila svoje stihove. Ona je na kraju večeri, u znak sećanja na ovaj kreativni susret, mladim pesnicima poklonila svoje knjige.

Da su mladi stvaraoci dobro procenili gde treba organizovati ovakvo veče, pokazalo se i time da su sva mesta u umetničkom prostoru „Crna lisica“ bila popunjena.

 

Veličina slova: