Велики успех прокупачког позоришта
2. априла 2018.
Најбољи у „Топличким шаларијама“ Иван Алексић
3. априла 2018.
Прикажи све

Погачијада у Прокупљу

Поред тога што је познато по многим културним и спортским манифестацијама, од овог пролећа ће се за наш град, чути и по „Погачијади“. Биће то прва манифестација оваквог типа у Прокупљу.

Ову идеју имају намеру да реализују професори прехрамбене групе предмета у Средњој пољопривредној школи „Радош Јовановић Сеља“ већ почетком маја.

-Како наши ученици редовно учествују на манифестацијама оваквог типа широм Србије и освајају награде, одлучили смо да и ми организујемо нешто несвакидашње, не само за ученике, већ и наше суграђане, рекли су у активу технолога ове школе.

Они су истакли да ће на „Погачијади“ кроз такмичарски део ученици моћи да покажу стечена знања, али и умеће у прављењу погача.

Програм и детаљи манифестације прокупачке школе „Радош Јовановић Сеља“, биће познати ускоро, али оно што се већ сада зна, јесте да ће се оцењивати изглед погаче  и ученичке вештине презентације производа. Једно је ипак сигурно, а то је да Прокупчане очекују богате трпезе. Иако у школи кажу да се не оцењује укус, посетиоци ће имати привилегију да нешто од пецива и пробају.

У наредним годинама је у плану да се у оквиру манифестације реализују и такмичарски део за грађане, који ће на првој пролећној „Погачијади“ бити само посматрачи, али и дегустатори.

Величина слова: