Vremenske prilike loše utiču na srčane bolesnike i astmatičare, broj prehlađene dece se smanjuje
18. februara 2020.
Veče druženja bivših, sadašnjih i budućih asova
19. februara 2020.
Prikaži sve

Pohvala za mladu prokupačku pesnikinju i njene stihove

Prokuplje je jedini grad u Srbiji, koji može da se pohvali time da ima oformljenu Književnu omladinu, mlade i talentovane pesnike. Ovo je najpre družina odličnih đaka, obzirom da su članovi Književne omladine srednjoškolci, mladi, koji vole i stvaraju lepu reč. Književna omladina Prokuplja postoji od 1993. godine kao podmladak Književnog društva „Rade Drainac“ i njeni članovi su dosad dobili veliki broj pohvala, priznanja i nagrada, kojima se, kako kažu, veoma ponose.

Još jedno takvo priznanje, nedavno je stiglo na adresu ove vredne i pre svega talentovane grupe mladih ljudi, a ovaj put ga je zaslužila pesnikinja Mirjana Ranđelović. Ona je svojim radom učestvovala na konkursu „Ljubav i vino večita inspiracija“, koji su organizovali Atelje Galerija i Udruženje pesnika „Poezija SRB“, povodom Dana zaljubljenih i Svetog Trifuna.

Ova mlada i nadarena Prokupčanka, pored toga što je odličan đak, aktivno učestvuje i na manifestacijama koje se održavaju u našem gradu, ali i na konkursima poezije u našoj zemlji. Ovaj put je njena pesma pohvaljena za “kvalitet poezije“, koji je u njoj prepoznao tamošnji žiri.

-Pravo da učestvuju na ovom konkursu, imali su svi ljubitelji poezije i poštovaoci praznika, čijim povodom je konkurs i organizovan. Žiri je ovom prilikom pohvalio poeziju mladih stvaralaca, a među njima sam bila i ja. Obradovala sam se tome, to znači mladim stvaraocima, a ovakvim pohvalama, između ostalog se potvrđuje i svrha postojanja naše Književne omladine. Uz kreativno stvaranje, u ovoj našoj lepoj družini, mi odrastamo uz umetnost i trudimo se da budemo vredni i dobri ljudi, rekla je pesnikinja Mirjana Ranđelović.

Ova pesnikinja, koja je i zamenik predsednika Književne omladine Prokuplja, navodi da sve ovo ne bi mogla da postigne, da nema podršku zaposlenih u Domu kulture, u okviru kojeg i stvara ova družina talentovanih pesnika.

-Odlično je da imamo ovakvo jedno mesto, gde razvijamo talenat i stičemo nove prijatelje sa kojima se družimo i razmenjujemo ideje. Ova pohvala mi daje vetar u leđa i podstrek da stvaram još više i kvalitetnije, istakla je Ranđelović, koja svojim angažovanjem van škole, daje primer svojim vršnjacima, da se dobrom organizacijom, može ostvariti sve što se zamisli.

Ona je pozvala ljubitelje pisane reči da već  20. februara u 18 sati dođu u Art pab „Crna lisica“ i budu gosti članova prokupačke Književne omladine.

-U ovoj večeri će uživati svi oni koji su voleli umetnika  Nenada Radulovića, poznatijeg kao Neša Leptir. Sa našom poezijom i njegovom muzikom, vratićemo se u vreme ovog stvaraoca, naglasila je Mirjana Ranđelović i pozvala sve Prokupčane, koji vole stihove, da jednom mesečno dođu na književne susrete, koje organizuje ova jedinstvena družina mladih prokupačkih književnih stvaralaca.

 

Veličina slova: