Шаховски турнир за градску славу
17. јула 2018.
Отворена ликовна колонија „Божа Илић“
17. јула 2018.
Прикажи све

Поклон младих сликара свом граду

Поводом обележавања градске славе Свети Прокопије Културно образовни центар “Топлица”организовао је ликовну радионицу  под називом “Панорама Прокупља”. Отварању ликовне радионице која траје од 17. до 20.јула, присуствовала је и већник за културу Општине Прокупље Милица Ерић, директори свих прокупачких културних установа и академски вајар мр Драган Дробњак.

Под руководством професора ликовне уметности Бранка Вукајловића деца, која су показали изузетну надареност за цртање, на платну ће уљаним бојама осликавати градске улице, зграде, установе и друге значајне мотиве Прокупља.

Директорица Културно образовног центра “Топлица” Љиљана Красић рекла је да се установа и ове, као и претходних година, активно укључила у обележавању градске славе.

-За грађане Прокупља установа ће организовати  и наступ балетске групе, изјавила је она и додала да Прокупчани у наредна четири дана могу да виде сву креативност и маштовитост младих сликара.

-Изузетан таленат постоји код деце за цртање. Једним стрпљивим, марљивим, озбиљним и стручним радом они могу много тога да постигну у наредном периоду, изјавио је Дробњак.

Професор Вукајловић очекује да ће након завршетка радионице бити организована једна изложба на којој ће грађани моћи да виде шта су млади уметници радили током трајања ликовне радионице.

 

Величина слова: