Porodični paketi za najugroženije građane
18. septembra 2018.
Obukom do posla
20. septembra 2018.
Prikaži sve

Postali gradsko udruženje

Delegati Skupštine udruženja penzionera Prokuplje jednoglasno su doneli odluku da ova organizacija promeni naziv i da se ubuduće zove Udruženje penzionera grada Prokuplja.

-Pre nekoliko meseci Prokuplje je dobilo status grada. Zbog toga je bilo potrebno da i penzionerska organizacija dobije novi naziv, izjavio je predsednik prokupačkog Udruženja penzionera Milovan Vučićević i dodao da je na ovaj način organizacija stala u rang udruženja iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Leskovca i drugih gradova Srbije. Na sednici je prihvaćen novi znak udruženja.

Vučićević je podvukao da će u najskorije vreme biti usvojen i novi Statut organizacije.

Razmatrajući finansijsko poslovanje za period od 1.januara do 31.oktobra ove godine istaknuto je da je ostvaren suficit u iznosu od 2,8 miliona dinara.

Prihodi u prvih osam meseci iznosili su 10.555.460, a rashodi 7.762.862 dinara.

-O utrošku sredstava strogo se vodi račina. Naš primaran cilj je da se pruži adekvatna pomoć bolesnim i socijalno ugroženim članovima, rekao je on i dodao da su mnogi penzioneri dobili novčane pozajmice u ukupnom iznosu od 5.813.300 dinara.

Za kupovinu ogrevnog drveta pozajmice je dobilo 217 članova, uglja 36, a kupovinu mesa i suhomesnatih proizvoda 357 članova. Za kupovinu lekova i plaćanja struje dato je 86.000 dinara.

-Ovaj saziv rukovodstva udruženja, Skupštine, Izvršnog i Nadzornog odbora u proteklim godinama mnogo toga je radio. Briga za svakog člana bila je na prvom mestu. Da li smo dobro radili i da li su članovi zadovoljni radom pokazaće izbori na svim nivoima u organizaciji, zaključio je Vučićević.

 

Veličina slova: