Školska slava obeležena u svim školama
27. januara 2018.
Filmski hitovi u Domu kulture
29. januara 2018.
Prikaži sve

Posthumno priznanje osnivaču ustanove

Školska slava Sveti Sava obeležena je i u Domu učenika srednjih škola u Prokuplju. Tim povodom korisnici ustanove zajedno sa svojim vaspitačima priredili su bogat kulturno-umetnički program.
Slavski kolač Doma isekao je prota Milan Roglić koji je istakao značaj i delo prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save.

-Svojim učenjem, radom, zalaganjem i dobrim delima đaci najbolje mogu da slede put našeg Svetog Save. Taj put je put dobrote i humanosti. Zbog toga on treba da se sledi i bude vodilja u našem životu, rekao je Roglić.
Direktorica Doma učenika srednjih škola Jelena Vuković posthumno je dodelila zahvalnicu osnivaču i prvom direktoru ustanove Dragoljubu Dabiću.
-Dragoljub Dabić je postavio temelje ove ustanove krajem pedesetih godina prošlog veka. On je bio privržen svom radu sa decom koja su nakon školovanja postali dobri ljudi. Kao vrstan i poštovan pedagog i vaspitač on je svoje znanje i energiju neumorno i sa velikim entuzijazmom prenosio korisnicima i đacima ustanove, rekla je Jelena Vuković koja se u ime kolektiva zahvalila za sve što je on uradio za internat.


Ovo priznanje preuzeo je njegov sin Dejan Dabić, koji je dobio specijalnu zahvalnicu za snimanje dokumentarnog filma pod nazivom „Internat- nekad i sad“
Posthumno zahvalnice su dodeljene porodicama bivših radnika Doma Milovanu Dojčinoviću i Draganu Laziću.

Veličina slova: