Učenici iz Prokuplja ove godine na „Igrama prijateljstva“ u Nemačkoj, najspretniji idu u Er-Erkenšvik po priznanje
16. aprila 2019.
Dresura pasa ptičara u lovištima u Prokuplju
17. aprila 2019.
Prikaži sve

Povodom jubileja, Apoteka “Prokuplje” uručila poklone korisnicima i zdravstvenim radnicima Doma starih

Povodom obeležavanja 70 godina postojanja i uspešnog rada, Milan Rakić, Slavica Savić i Mirjana Stojčić, predstavnici Apoteke “Prokuplje” danas su posetili korisnike Doma za negu i smeštaj starih lica u Prokuplju. Tim povodom, oni su u ime Apoteke korisnicima i svim zdravstvenim radnicima Doma uručili prigodne poklone.

-Jedan od razloga naše posete je i taj što je mesec april posvećen pacijentima sa dijabetesom. Saradnja Apoteke i Doma starih je dugogodišnja, svakodnevna i uspešna, i sve aktivnosti zaposlenih u ovim ustanovama podređene su starim licima, izjavila je Mirjana Stojčić i dodala da farmaceuti, zajedno sa drugim zdravstvenim radnicima, čuvaju i unapređuju zdravstvenu zaštitu, ne samo građana Prokuplja, nego i stanovnika Blaca, Žitorađe i Kuršumlije.

Prema njenim rečima, posebna pažnja se posvećuje starima, tako što se oni svakodnevno savetuju o pravilnoj upotrebi lekova i zdravom načinu života.

Čestitajući jubilej Apoteci, socijalni radnik u Domu za negu i smeštaj starih lica Marina Glišić izjavila je da je njihova saradnja sa prokupačkim zdravstvenim ustanovama i njihovim  radnicima na zavidnom nivou.

-Saradnja sa radnicima Apoteke je svakodnevna, iz razloga što je zdravlje korisnika na prvom mestu. Za svaku pohvalu su njihove posete Domu i razgovori sa starim licima o načinu i pravilnoj upotrebi lekova. Nadam se da će se naša dosadašnja dobra saradnja još više proširiti, izjavila je ona.

-Apotekarske usluge korisnicima Doma su svakodnevne i raznovrsne. Zahvaljujući  zaposlenima u Apoteci, stara lica imaju sve neophodne lekove, rekla je dr Biljana Ilić, koja godinama radi u Domu starih.

Veličina slova: