Prokupački đaci putuju u Italiju
12. septembra 2018.
Kompjuter Danici na poklon
13. septembra 2018.
Prikaži sve

Pozorište, ljubav koja traje

Veče posvećeno prokupačkom stvaraocu Zoranu Cvetkoviću, koji se pozorišnom režijom bavi već 40 godina, biće održano večeras u 19 časova u Domu kulture, pod nazivom „Jubilarnica čika Z.“.

Ono će biti, baš onakvo kakve su bile i predstave, koje je on režirao, drugačije od drugih. Veliki je broj  predstava u kojima se Cvetković bavio amaterskom režijom sa decom, gimnazijalcima i odraslim glumcima. One su redovno, na brojnim festivalima širom naše zemlje, osvajale  veliki broj nagrada i priznanja.

Večeras će svi oni glumci, koji su počinjali kao amateri sa njim u Prokuplju, biti njegovi gosti, njemu u čast. Svoje mesto, u ovoj večeri kolažnog tipa, imaće naravno i sadašnji glumci amateri, ali i njegovi saradnici i prijatelji iz Prokuplja, Leskovca, Beograda, Niša, Požarevca i Blaca.

Program posvećen ovom važnom čoveku u svetu prokupačkog pozorišta i pozorišne režije, sadržaće i odlomke iz „živih“ predstava i muzičke numere iz predstava, koje su urađene u njegovoj režiji, a od 1978. godine do danas ih je 60.

Organizator ove večeri je udruženje „Jug Bogdan“, prokupački Dom kulture i Narodna biblioteka „Rade Drainac“.

Veličina slova: