Praktična nastava u Poljoprivrednoj školi “Radoš Jovanović Selja” obavlja se uz primenu svih epidemiološki mera, a učenici koji se školuju na obrazovnom profilu “pekar”, nakon pojave korona virusa, više ne obavljaju praksu u gradskim pekarama već u školskoj pekarskoj radionici i đačkom klubu.
Profesorka prehrambene grupe predmeta Tatjana Ranđelović izjavila je da se praktična nastava, uz primenu svih epidemioloških mera, održava po školskom planu i programu.
-Znajući da je potražnja za radnike pekarske struke u poslednje vreme velika, jedan od ciljeva školovanja budućih pekara je taj da veliki deo vremena provode u školskoj pekari i đačkom klubu gde se na praktičan način oni uče veštinama i tehnologiji pravljenja pekarskih proizvoda. Uz pomoć svojih profesora đaci prave razne vrste peciva, lepinja i sitne kolače, izjavila je profesorka Ranđelović i dodala da đaci stečeno znanje u učionicama i kabinetima proširuju na praktičnom delu nastave i da je izuzetno velika motivacija i želja učenika da što više steknu znanja.