Asfaltira se ulica u Ćukovcu
15. maja 2018.
Asfaltira se Lička ulica
16. maja 2018.
Prikaži sve

Predavanja u cilju bezbedne proslave mature

Pripadnici Policijske uprave Prokuplje održali su predavanja za učenike završnih razreda srednjih škola, u okviru projekta „Matura 2018.“

Reč je o projektu koji realizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u cilju povećanja bezbednosti maturanata za vreme održavanja maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

-Predavanja su organizovana za učenike završnih razreda svih srednjih škola na teritoriji Topličkog okruga.  Maturantima smo ukazali na štetnost konzumiranja alkohola i droga i apelovali na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, jer na taj način čuvaju svoju bezbednost i bezbednost svojih drugova, kazala je oficir Policijske uprave Prokuplje, Valentina Radić.

Ovom prilikom ona je istakla da se ovakve akcije sprovode već nekoliko godina i da su dale dobre rezultate, tako da za vreme i nakon održanih maturskih proslava na području koje pokriva PU Prokuplje, nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti.

Osim preventivnih aktivnosti, policija će u dane završetka školske godine i održavanja proslava mature i drugih manifestacija pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima se održavaju proslave.

-Svi mi želimo da nam maturska zabava ostane u najlepšem sećanju. Već smo upoznati sa opasnostima od korišćenja droga, prekomerenog konzumiranja alkohola, nepoštovanja saobraćajnih propisa, ali ovakva predavanja su korisna da nas podsete i upozore na moguće posledice. Posećenost ovih tribina pokazuje koliko su mladi zainteresovani za ove teme, jer je za svaku pohvalu nadležnih ideja da nas uvek pred maturu okupe i  još jednom upozore na moguće posledice, kažu prokupački maturanti.

 

Veličina slova: