Lekari proslavili svoju slavu
15. novembra 2019.
“Prokupac“ okupio vinogradare Toplice na jednom mestu
16. novembra 2019.
Prikaži sve

Predškolci dobili članske karte od Biblioteke

Polaznici Predškolske ustanove „Neven“ su u okviru „Vukove nedelje“, od Narodne biblioteke „Rade Drainac“ dobili članske karte na poklon.

-Ova akcija je tradicionalna, a sprovodimo je u cilju upoznavanja najmlađih članova, koliko je važno čitati i čuvati knjigu da mogu i drugi da je pozajme. Na prvom susretu im objasnimo koliko je značajno da neke stvari nauče i saznaju upravo iz knjiga, rekao je direktor prokupačke Biblioteke Dragan Ognjanović.

On je istakao da učlanjeni predškolci, sledeće godine, kada postanu đaci prvaci, samo produže svoje članske karte i tako svi zajedno, organizovano, nastave da se druže sa knjigom i obogaćuju svoju maštu, kreativnost i znanje.

Ovu akciju, u saradnji sa Bibliotekom, sprovodi Predškolska ustanova „Neven“, koja povodom  „Vukove nedelje“ organizuje i druge brojne ativnosti. U okviru njih, polaznici ove ustanove, obišli su i druge ustanove kulture, u kojima su se upoznali sa stvaralaštvom Vuka Stefanovića Karadžića, reformatora srpskog jezika, sakupljača narodnih umotvorina i pisca prvog rečnika srpskog jezika.

Veličina slova: