Одржано Вече народног стваралаштва
6. новембра 2018.
Нове инвестиције за боље водоснабдевање
7. новембра 2018.
Прикажи све

Представа „Буди то што јеси“ одушевила публику

Глумци Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“, Дома културе  из Грачанице, представили су се прокупачкој публици луткарском представом „Буди то што јеси“, коју су на Фестивалу „Лектирићи екс ју“ извели у конкуренцији дечијих представа.

Најмлађи љубитељи позоришта, прокупачки предшколци, имали су прилику да уживају у причи о малом тужном псу, коју су млади глумци приказали публици. Била је то прилика да деца и сама  учествују у представи и тако доживе ову причу, што су она одушевљено и прихватила.

Представу „Буди то што јеси“ написао је Флоријан Зденек, драматизовао Бошко Бошков, а режирао Геза Кучера из Суботице. Занимљива комбинација глумаца и лутака учинила је да сви елементи позоришног чина, глума, маска, костим, сценски покрет, кореографија и музика, дођу до пуног изражаја.

На Фестивалу који у Прокупљу организује Народна библиотека „Раде Драинац“, под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Општине Прокупље, у конкуренцији представа за децу биће одигране још две представе. Публици ће се представити најмлађи глумци аматери из Блаца и Малог Црнића представама које су припремили за овогодишњи позоришни Фестивал „Лектирићи екс ју“.

Величина слова: