Veliko interesovanje poljoprivrednika za predavanje
11. oktobra 2019.
Poljoprivredna škola među najboljima u Srbiji
11. oktobra 2019.
Prikaži sve

Predstava „Lepotica i zverka“ poklon Doma kulture prokupačkim đacima

Povodom manifestacije „Dečija nedelja“, polaznici Škole glume, koja radi pri Domu kulture, darivali su predstavu „Lepotica i zverka“ učenicima prokupačkih osnovnih škola.

-Bila je ovo pretpremijera, koju smo poklonili našim najmlađim sugrađanima povodom ovogodišnje „Dečije nedelje“. Oni su uživali, to se moglo videti, i gotovo da su bili glumci, ali oni, koji su ovacijama i ponekom replikom, učestvovali iz publike. Ova predstava je urađena po motivima bajke „Lepotica i zver“ Šarla Peroa, ali je adaptaciju uradio naš dramski pisac i pisac za decu iz Trstenika Miloš Milošević Šika. To je priča o magiji večne ljubavi i trijumfa unutrašnje nad spoljašnjom lepotom, rekla je Danijela Stević, koja je zajedno sa Tijanom Petrović režirala predstavu.

Akteri ove predstave bili su Sofija Đorđević u ulozi „Lepotice“, Nikola Jeremić je igrao „Zver“, „Grofa“ Milan Mladenović, „Dvorsku ludu“ Luka Milić, a sestre „Ljutku i Zloćku“, Iva Tomić i Andrea Cakić.

Dečija pozorišna scena Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ postoji od 2013. godine. Glumci dečije scene prošli su Školu glume Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“ i ona sada broji 46 polaznika.

-Sa decom marljivo i vredno radi glumica Tijana Petrović, koja im prenosi sve ono što je i ona naučila na Fakultetu dramskih umetnosti. Ja joj pomažem i uživam svaki put u tom radu sa decom, koja su veoma talentovana. Ipak, u Školi ostanu najuporniji i oni, za koje procenimo da mogu da napreduju i da su nadareni za glumu, istakla je scenski masker Danijela Stević i naglasila da su glumci ove Škole glume dosad odigrali „Uspavanu Štreciliju“, „Beng beng“, „Mama, šta ako špagete ožive“, „Pazi šta želiš“, i „Čija je ono baba“.

Premijeru predstave „Lepotica i zverka“ prokupačkog pozorišta, ljubitelji glume moći će da pogledaju do kraja oktobra, a o tačnom terminu će biti obavešteni.

Veličina slova: