Smeh je lek: Kolektivna proslava rođendana u Domu za stare
26. marta 2019.
Od Ministarstva za rad oko 6,5 miliona za socijalnu zaštitu u Prokuplju
26. marta 2019.
Prikaži sve

Predstavljen program ROMAKTED u Prokuplju, cilj-poboljšanje života Roma

Prezentacija programa ROMAKTED, koji se realizuje u 11 opština i gradova u Srbiji, među kojima je i Prokuplje, održana je danas u Prokuplju.

Program se tiče izgradnje političke volje i angažovanja lokalnih vlasti u osnaživanju romske populacije, u cilju rešavanja problema romskog stanovništva.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Asocijacije koordinatora za romska pitanja, romskih udruženja, kao i javnih ustanova, preduzeća i organizacija.

Zamenik gradonačelnika Prokuplja, Miroljub Paunović je ovom prilikom istakao da se Grad Prokuplje aktivno uključio u projekte za osnaživanje romske zajednice i da je u tom smislu pokrenuto nekoliko velikih projekata za poboljšanje života Roma, od kojih su neki već realizovani.

Predstavnik Asocijacije koordinatora za romska pitanja, Dragan Gračanin, predstavio je prisutnima program ROMAKTED i istakao da je Grad Prokuplje u samom vrhu, kada je u pitanju rešavanje problema Roma.

-Želim da pohvalim vaše inicijative za rešavanje problema romske populacije, jer ste sami izrazili volju da učestvujete u ovom programu. Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje romske zajednice na lokalnom nivou, osnovni je cilj kome svi težimo, a rezultati su već vidljivi, istakao je Gračanin.

Grad Prokuplje je u proteklom periodu dosta učinio u cilju poboljšanja života Roma. U tom smislu, izgrađen je zaštitni bedem na reci Toplici, čime je trajno rešen problem plavljenja romskog naselja. U pojedinim romskim naseljima zamenjena je dotrajala vodovodna linija, rešeni problemi kanalizacije, a za neka naselja u toku je izrada tehničke dokumentacije, kako bi bili rešeni problemi kanalizacione mreže. Uz pomoć stručnog radnog tela, rukovodstvo Grada Prokuplja čini napor da se i drugi problemi romskih naselja reše u najskorije vreme.

Veličina slova: