Raspisan konkurs za raspodelu sredstava za projekte NVO i udruženja građana
27. februara 2020.
Nema prekida u radu Narodne kuhinje
28. februara 2020.
Prikaži sve

Predstavljen projekat “Partnerstvo za pravedno i kvalitetno obrazovanje“

U okviru uključivanja u rad na projektu “Partnerstvo za pravedno i kvalitetno obrazovanje“, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u Prokuplju je održan sastanak u Osnovnoj školi „Milić Rakić Mirko“. Slogan projekta je „Da zajedno izgradimo svet u kome deca mogu srećno da žive“.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Školske uprave Niš,  Dečije fondacije “Pestaloci“, Centra za interaktivnu pedagogiju, osnovnih škola „Milić Rakić Mirko“, “Nikodije Stojanović Tatko“ i „9.oktobar“. Ispred lokalne samouprave, sastanku je prisustvovala član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović, predstavnici Odeljenja za društvene delatnosti, kao i gradskih nevladinih organizacija.

Projekat se organizuje u tri faze, u trajanju od po tri godine, a nakon svakog od ovih perioda vrši se evaluacija sprovedenih aktivnosti. Projekat podrazumeva ravnomeran upis dece iz osetljivih grupa u osnovne škole, kako bi se u svim osnovnim školama našao približno jednak broj dece iz ovih grupa. Taj cilj se ostvaruje saradnjom „fokus škole“ sa partnerskim školama u okruženju, kroz zajedničke aktivnosti, obuke nastavnog osoblja, saradnju sa roditeljima i aktivnosti sa učenicima iz svih škola uključenih u projekat.

Aktivnosti uključuju osnaživanje škola kroz mentorsku podršku u  realizaciji redovne nastave i vannastavnih aktivnosti. Obuke se realizuju i za lokalne timove na nivou grada, koji će izraditi lokalni plan aktivnosti za poboljšanje strategije upisa učenika. Početna faza podrazumeva formiranje projektnih timova na nivou škola, kao i potpisivanje Memoranduma, na zvaničnoj konferenciji u Beogradu, 20. marta.

 

 

Veličina slova: