Протекла година успешна за установе културе у Прокупљу
26. децембра 2019.
Саветовање изазвало велико интересовање пољопривредника
27. децембра 2019.
Прикажи све

Представници Града Прокупља обрадовали поклонима ученике основних школа „Милић Ракић Мирко“ и „Светислав Мирковић Ненад“

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић и члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић, данас су посетили Основну школу „Милић Ракић Мирко“ и ученицима  који похађају једносменску-целодневну наставу, уручили новогодишње поклоне.

-Град Прокупље много пажње посвећује деци, тако смо значајна средства ове године уложили у школе и вртиће, како бисмо нашим најмлађим сугађанима обезбедили што боље услове за рад и школовање, истакао је градоначелник Симоновић.

Он се осврнуо и на одличне резултате које прокупачки ђаци и студенти постижу, и нагласио да је Град Прокупље посебно поносан на студенте који високим просеком на универзитетима  по Србији, проносе добар глас и подижу углед Прокупља.

-У Прокупљу се из године у годину рађа све више деце, па број ђака у нашим школама не опада, захваљујући чему остају да раде и одељења по селима, казала је већница Маја Ранђеловић.

Директор Основне школе „Милић Ракић Мирко“, Саша Јововић је захвалио градоначелнику на посети и градској власти на „слуху“ који имају за просвету.

-Захваљујући разумевању наше локалне самоуправе, ми смо једини у граду, успели на најбољи начин да организујемо наставу у оквиру овог, савременог пилот пројекта  Министарства за образовање Републике Србије, који предвиђа социјализацију школске деце и њихово усмеравање на бављење активностима које сами одаберу, казао је он.

Такође је истакао да се обогаћена једносменска настава одвија и у издвојеним одељењима у селима Петровац и Микуловац, као и да локална самоуправа финансира превоз деце од куће до школе и топли оброк који сва деца добијају у оквиру дневног боравка. У те сврхе, Град је за три месеца издвојио 500.000 динара.

Пројекат који је прихватила ова Школа, као једна од 208 основних школа у Србији, подразумева да ђаци, после обавезне наставе, остају у школи и баве се оним што су сами изабрали у оквиру неколико група.

Тако имају прилике да науче вештину играња шаха (црно-бели свет), да фотографишу, баве се основама новинарства, упознају историју свог родног краја и Србије, и проширују своја знања из области информатике.

Градоначелник Симоновић и већница Ранђеловић, обишли су и Основну школу „Светислав Мирковић Ненад“ у Малој Плани, како би поклонима обрадовали и ове ђаке.

И у овој Школи, 50-60 ученика укључено је у овај вид наставе, где за топли оброк за децу, Град Прокупље такође издваја 500.000 динара.

За представнике локалне самоуправе и све присутне, ученици ове Школе приредили су културно-уметнички програм, који је побрао симпатије гледалаца, обзиром да су га извели ученици првог и другог разреда.

Представници Града Прокупља су на крају пожелили ученицима и запосленима срећне новогодишње и божићне празнике.

Величина слова: