„Duhovni razgovori“ u sklopu obeležavanja gradske slave
19. jula 2019.
Ulica Vojislava Ilića dobila ulično svetlo
19. jula 2019.
Prikaži sve

Predstavnici Grada Prokuplja posetili slikare na Belom Kamenu

Slikare, učesnike ovogodišnje 22. Likovne kolonije „Boža Ilić“, koji stvaraju u živopisnoj prirodi Belog Kamena, obišli su zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović, pomoćnik gradonačelnika Ljubiša Blagotić i član Gradskog veća za kulturu Milica Erić.

-Drago mi je da i ove godine mogu da vas pozdravim i poželim vam kvalitetan i uspešan rad na još jednoj važnoj i značajnoj koloniji, koja slavi ime našeg poznatog slikara Bože Ilića. Da će tako i biti, gotovo sam siguran, jer je mesto i netaknuta priroda u kojoj stvarate, pravi izvor nadahnuća i dobre stvaralačke energije. Takođe mi je drago što ste zadovoljni uslovima u kojima stvarate i što svake godine u trajno vlasništvo prokupačkog Muzeja ostavite nova i vredna dela. Ona  će uvek podsećati na to da ste slikali u čast slikara Bože Ilića, čije ime i stvaralaštvo na ovaj način slavimo, rekao je, pozdravljajući učesnike ovogodišnje Likovne kolonije „Boža Ilić“, zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović.

Slikarima, koji su došli iz različitih krajeva Srbije i Makedonije, dobrodošlicu i uspešan rad poželela je i većnik za kulturu Milica Erić.

-Uvek kada dočekamo slikare, mi se iznova radujemo. Srećni smo što možemo da ih ugostimo, a onda i što će se njihovim učešćem u manifestaciji, čuti za Likovnu koloniju, ali i za naš grad. Ova manifestacija, koja nosi ime po našem Topličaninu, poznatom umetniku Boži Iliću, jednogodišnjim okupljanjem slikara iz Srbije i sveta, ima međunarodni karakter i podseća na veličinu njegove slikarske ličnosti i bogatog i priznatog likovnog stvaralaštva, istakla je većnica Milica Erić.

Direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić je naglasio da neki slikari, prvi put ove godine učestvuju u manifestaciji.

-Kod nas su po prvi put slikari iz Novog Pazara i mesta Kavadarci iz Makedonije. Islam Hasić iz Novog Pazara je oduševljen našim gradom, a posebno Belim Kamenom. On bi, kako je rekao, voleo da i sledeće godine dođe kod nas, naglasio je Žarić.

Sa tim su se složili i ostali učesnici, koji će, prema rečima direktora Muzeja, danas posetiti Božino rodno mesto Žitni Potok i obići njegovu rodnu kuću.

Veličina slova: