Prva pobeda rukometašica Topličanina
25. oktobra 2018.
Donja Stražava dobila biblioteku
25. oktobra 2018.
Prikaži sve

Predstavnici penzionerskih organizacija položili vence na spomenik “Gvozdenom puku”

Udruženje penzionera Prokuplja obeležilo je svoju slavu, kojoj su prisustvovali predstavnici penzionerskih organizacija iz Crne Gore, Vojvodine, Niša, Kruševca, Leskovca, Vlasotinca, Pirota, Čačka, Smedereva, Vranja i drugih gradova jugoistočne Srbije.Tokom boravka u Prokuplju, predstavnici pojedinih udruženja položili su vence na spomenik Drugom pešadijskom puku “Knjaz Mihailo”, poznatijem kao „Gvozdeni puk”.

Na svečanoj akademiji, predsednik Udruženja penzionera jugoistočne Srbije i Prokuplja, Milovan Vučićević, izjavio je da je očuvanje materijalno-socijalnog položaja primaran zadatak organizacije.

-Od skoro 10.000 penzionera, blizu 8.500 su članovi prokupačke gradske organizacije. Organizovanjem mnogih akcija, nastojali smo da pomognemo našim članovima sa malim primanjima i teško bolesnim penzionerima. Tokom ove godine, davali smo novčane pozajmice za kupovinu ogrevnog drveta i uglja, kupovinu suhomesnatih proizvoda i mesa i lekova, izjavio je Vučićević i dodao da je u radu gradske organizacije imao izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, filijalom Republičkog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Prokuplju, Domom zdravlja i drugim ustanovama i institucijama.

Zamenik predsednika opštine Prokuplje, Miroljub Paunović, čestitao je slavu svim penzionerima i dodao da su oni dali veliki doprinos u obnovi i izgradnji naše zemlje.

-Vlada Srbije svojim mnogobrojnim aktivnostima i radom čini sve  da se poboljša položaj i standard najstarijih stanovnika Srbije, rekao je Paunović i dodao da je lokalna samouprava u proteklom periodu imala dobru saradnju sa ovom organizacijom.

Povodom obeležavanja gradske slave, prigodna priznanja dodeljena  su Udruženju penzionera Vojvodine, Smedereva, Republičkom zavodu PIO-filijala u Prokuplju, Domu zdravlja i drugim ustanovama i pojedincima.

 

Veličina slova: