Nezaobilazni priručnik za srednjoškolce, studente i istraživače
1. marta 2019.
Obeležen Svetski dan civilne zaštite u Prokuplju
1. marta 2019.
Prikaži sve

Prepoznatljiv i kvalitetan program Doma kulture

Kulturno umetničko društvo „Abrašević“ održalo je sinoć koncert u Domu kulture i brojnu publiku, po ko zna koji put, podiglo na noge.

Sa raspoloženjem i osmehom na licu, nastupili su svi ansambli ovog društva, pružajući publici nesvakidašnji doživljaj. Predstavili su se brojnim igrama iz cele Srbije i pokazali da je to pravi način očuvanja srpske narodne tradicije.

Ovaj koncert je bio spoj mladosti i iskustva pevača, igrača i muzičara. Prikazan je veoma kvalitetan program, kojim je praktično predstavljen rad KUD „Abrašević“. Publici su se predstavili prvi i drugi dečiji ansambl i veteranski igrački sastav, kao i njihove kolege solisti. Igrale su se Gradske igre, Ersko kolo, Kragujevački drum, Moravac, Igre iz Gruže i Leskovca. Solisti pevači su se predstavili pesmama „Udade se Jagodo“, „Kiša pade mori Cone“, „Divlje ruže“, „Devojka je pošla“, „Zajdi zajdi“. Svoj pečat ovom koncertu, dao je i orkestar Doma kulture koji je pratio izvođače.

Na ovom koncertu nastupila je i Pevačka grupa Doma kulture, a sve izvođače publika je nagrađivala brojnim aplauzima, koji su značili poziv organizatoru da ovakvih koncerata bude više.

U ovoj ustanovi kulture najavljuju još jedan spektakularan događaj. Naime, sledeće nedelje, 7. marta, u 19.30 sati, Dom kulture će po prvi put biti domaćin Nacionalnom ansamblu „Kolo“. Karta za ovaj koncert košta 300 dinara i rezervacije su obavezne.

Inače, Nacionalni ansambl „Kolo“ u Prokuplju je nastupio pre nekoliko decenija na otvorenom, odnosno u dvorištu Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“.

 

 

Veličina slova: