Ministar Zlatibor Lončar u Domu zdravlja, predstavljen projekat izmeštanja Bolnice
11. septembra 2019.
“Čitamo i pišemo sa Anom Frank”
12. septembra 2019.
Prikaži sve

Preventivni pregledi za radnike fabrike „Leoni“ u Prokuplju: Kontrola zdravlja obavezna i za mlade osobe

Preventivni centar prokupačkog Doma zdravlja, u cilju ranog otkrivanja i blagovremenog lečenja bolesti, tokom septembra i oktobra meseca, sprovešće kontrolne preglede zaposlenih u prokupačkim preduzećima i ustanovama, saopštili su danas iz te zdravstvene ustanove.

„Započeli smo sa pregledima zaposlenih u fabrici „Leoni“ Prokuplje, u kojoj imamo vrlo raznoliku starosnu strukturu  radnika“, istakli su u Domu zdravlja.

„Obzirom da u ovoj fabrici većinu zaposlenih čine mladi ljudi, želimo da ispunimo prave ciljeve preventive, a to znači da proverimo njihovo zdravlje“, naglašavaju lekari prokupačkog Doma zdravlja.

Takođe dodaju da su pregledi namenjeni mladima koji imaju od 19 do 34 godine, ali i nešto starijim radnicima, od 34 do 64 godine.

Prema njihovim rečima, osnovni cilj ovih pregleda je  pronalaženje faktora rizika za nastanak masovnih neinfektivnih (profesionalnih) oboljenja i ukazivanje na načine i značaj zdravih stilova života kojima se te bolesti mogu sprečiti.

„Želimo da stanovnici Prokuplja budu zdravi, što je uslov da  budu i dobri radnici“, istakli su u Preventivnom centru i naglasili da će se u naredna dva meseca, kontrolni pregledi odvijati u prostorijama zdravstvene ambulante u krugu fabrike “Leoni” u Prokuplju.

Veličina slova: