Škole nagradile najbolje đake
30. juna 2020.
Grad Prokuplje nagradio knjigama najbolje đake
1. jula 2020.
Prikaži sve

Prijave za letnju UPSHIFT radionicu za mlade

U toku su prijave za treću  po redu UPSHIFT radionicu koja se sprovodi u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ i omogućava mladima da doprinesu pozitivnim promenama u svom okruženju.

Nakon Beograda i Novog Sada, sada i mladi sa teritorije jugoistočne Srbije imaju priliku da realizuju svoje ideje kroz ove interaktivne radionice.

Radi se o mentorskom programu uz finansijsku podršku UNICEFA do 2.000 evra a konkurs je otvoren za sve mlade uzrasta od 13 do 19 godina koji žive na teritoriji jugoistočne Srbije (Prokuplje, Niš, Leskovac, Smederevo, Vranje, Požarevac, Zaječar, Pirot, Bor i Smederevska Palanka). Prijave su otvorene do 03. jula 2020. godine.

Zainteresovani treba da osmisle ideju za unapređenje okruženja i da okupe tim koji broji 3-5 članova i da se prijave putem linka do 03. jula 2020. godine.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je inkluzija mladih iz osetljivih grupa i onih kojima su ovakve prilike teže dostupne, tako da se posebno ohrabruju i pozivaju mladi koji pripadaju raseljenim licima, licima sa invaliditetom ili ugroženim grupama da se prijave za učešće.

UPSHIFT radionica se organizuje tako što  se za ukupno 16 izabranih timova sa teritorije Jugoistočne Srbije sa najboljim idejama organizuje dvodnevna onlajn radionica i to  18. i 19. jula 2020. godine.

Timovi će raditi sa mentorima, sticati nove veštine i znanja da dođu do željenog rešenja. U okviru ovog svojevrsnog takmičenja,  osam najposvećenijih timova sa  najoriginalnijim rešenjima dobiće finansijsku podršku u iznosu od 2.000 evra i podršku mentora da sprovedu svoju ideju u delo.

Onima koji nameravaju da se prijave se savetuje da se upoznaju sa načinom  dijaloga između raznih društvenih grupa čime

može da se poboljša njihov status, kao i da se informišu o tome kako tolerancija i poštovanje različitosti mogže da utiče na veću solidarnost u društvu.

Akcenat treba da se stavi na kritičko razmišljanje i razvoj drugih veština kod mladih kao i uključivanje u drauštveno-korisne inicijative koje doprinose  samostalnosti i većoj zapošljivosti.Uloga mladih može da bude zastupljenija i kad je u pitanju održivi  razvoju, zaštita životne sredine i klimatske promene.Dobrodošle su sve ideje za ukupno jačanje kapaciteta mladih, unapređenje dijaloga i delovanja za opšte dobro.

Za sve dodatne informacije posetite sajt  “Razlivalište” i sajt  “UNICEF”.

Veličina slova: