Predstavljen projekat za unapređenje položaja romskog stanovništva
15. avgusta 2019.
Bogat program manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“
16. avgusta 2019.
Prikaži sve

Pripreme za rad narodne kuhinje Crvenog krsta Prokuplje

Posle letnje pauze, Crveni krst Prokuplje počeo je sa pripremama za rad narodne kuhinje koja obezbeđuje dnevne obroke za najugroženije građane.

Kako najavljuju u prokupačkom Crvenom krstu, narodna kuhinja će počev od septembra raditi narednih devet meseci, tokom kojih će oko 300 korisnika svakodnevno dobijati kuvani obrok.

-U toku su pripreme za nastavak rada narodne kuhinje, tako da trenutno ažuriramo spiskove korisnika, u saradnji sa Centrom za socijalni rad. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, Crvenom krstu Srbije i lokalnoj samoupravi, koja finansijski podržava rad narodne kuhinje u Prokuplju, u mogućnosti smo da našim građanima slabijeg materijalnog stanja, svakodnevno obezbedimo kuvane obroke, a tokom vikenda suve obroke, istakla je saradnik na ovom programu, Marija Lazić.

Za nastavak rada narodne kuhinje obezbeđene su osnovne životne namirnice, brašno, pasulj, ulje, pirinač, testenine, začini, povrće, kao i konzervirana hrana za pripremu suvih obroka. Najugroženiji građani Prokuplja će već od početka septembra redovno dobijati besplatne obroke iz narodne kuhinje Crvenog krsta, koje će im kao i do sada pripremati zaposleni u Turističko sportskoj organizaciji Prokuplje.

Veličina slova: