Predstavljena „Azbukijada“ prokupačkog aforističara Milivoja Krstića
22. marta 2019.
Prokuplje dobilo saglasnost Ministarstva na predloženi Godišnji program korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu
22. marta 2019.
Prikaži sve

Prokupačka Biblioteka obeležava Dan ustanove

Narodna biblioteka „Rade Drainac“ danas obeležava Dan ustanove  i tim povodom je pripremila nesvakidašnji program. U okviru njega, na veliku radost ljubitelja književnosti, Biblioteka će ugostiti pisca iz Niša Dejana Stojiljkovića i izdavača Vladu Manića. Stojiljković će premijerno, u 15 časova, pred čitalačkom publikom u našem gradu, predstaviti svoju novu knjigu „Vučja braća“, koja je objavljena pre nedelju dana. Reč je o drami koja govori o Stefanu Nemanji i njegovom bratu Tihomiru.

-Ono što u toku celog dana naše članove očekuje, jeste i poklon knjiga, koju će sami izabrati, ukoliko danas dođu da zamene knjigu koju su pročitali. Poklone će dobiti i najaktivniji čitaoci u prošloj godini, rekao je direktor ove ustanove Dragan Ognjanović. Ovim važnim i svečanim povodom, publiku na gostovanju niškog pisca Stojiljkovića činiće srednjoškolci iz prokupačkih škola. Oni će, pre nego što čuju o čemu je u novoj knjizi pisao, razgovarati sa njim na temu „književnost i film“. Ovaj razgovor će početi u 14 časova i 30 minuta.

-Naša publika je namenski odabrana za današnji dan, jer smatramo da je malo programa u gradu koji je namenjen baš njima. Stoga smatramo da će uživati, razgovarajući i slušajući šta će im ispričati o filmu i književnosti, poznati, a nekima i omiljeni pisac Dejan Stojiljković, naglasio je Dragan Ognjanović.

Veličina slova: