Septembra meseca besplatni udžbenici za sve prvake u Prokuplju!
8. februara 2019.
Krenula rezidba zasada pod voćem
11. februara 2019.
Prikaži sve

Prokupačka Bolnica dobila najmodernije sanitetsko vozilo i medicinske aparate

Prokupačka Opšta bolnica „Dr Aleksa Savić“ nabavila je najmodernije medicinske aparate i sanitetsko vozilo, kompletno opremljeno za pratnju pacijenata sa medicinskom ekipom, vredno 4.785.228 dinara, saopštili su iz te zdravstvene ustanove.

Kako je izjavila Natali Nikolić, u  Bolnici zadužena za odnose sa javnošću,  to vozilo značajno će unaprediti i poboljšati svakodnevne aktivnosti Odeljenja za prijem i zbrinjavanje hitnih stanja i Službe za bolničko-sanitetski transport, a pacijentima će se obezbediti da što pre i najsigurnije budu transportovani do kliničkih centara u Nišu i Beogradu.

Prema njenim  rečima, za Odeljenje ortopedije nabavljen je najsavremeniji sistem za hirurgiju kostiju vredan 2.190.000 dinara, koji će poboljšati kvalitet operacija i smanjiti upućivanje pacijenata iz Topličkog okruga na Ortopedske operacije u kliničke centre u Nišu i Beogradu.

Takođe je naglasila da je Bolnica nabavila i savremeni ultrazvučni aparat čija je vrednost 3.014.400 dinara i koji će značajno unaprediti rad na Odeljenju radiologije.

„Ovim aparatima osavremenjen je rad lekara, a pacijentima omogućeno da u najkraćem roku dobiju pravovremenu i stručnu lekarsku pomoć“, rekla je Natali Nikolić.

Prokupačka Bolnica, jedina stacionarna ustanova za sve stanovnike Topličkog okruga, uskoro će biti preseljena u najmoderniju zgradu u 30.000 kvadrata sada nezavršenog Doma zdravlja u Prokuplju.

U toku su pripremne radnje za uvođenje energetske efikasnosti na postojećem objektu prokupačkog Doma zdravlja, a kako je planirano, radovi će početi sa prvim lepim danima u martu mesecu ove godine.

Ova investicija, vredna dve i po milijarde dinara, u potpunosti će biti finansirana iz budžeta Republike Srbije.

Veličina slova: