Ова година пресудна за Прокупље, са лепим временом почиње реализација капиталних пројеката
21. јануара 2019.
“Сунце”: Циљ пројеката-бољи услови за боравак деце
22. јануара 2019.
Прикажи све

Прокупачка Болница добила најсавременији лапароскопски стуб

Куповином лапароскопског стуба, вредног близу шест милиона динара, прокупачка Болница ових дана реализовала је прву од пет  набавки нове опреме, које су планиране у овој години.

Како истичу у Општој болници „Др Алекса Савић“, овај вредан и неопходан апарат, који ће се користити у хирургији, купљен је из сопствених средстава.

-Нови лапароскопски видео систем обезбедиће боље услове за рад хирурзима, а пацијентима ће омогућити краће задржавање и бржи опоравак, казали су у Болници и истакли да ће се он користити у урологији, гинекологији код операција киле, слепог црева, дебелог црева, улкусне перфорације.

У области урологије и гинекологије, нови апарат ће имати најбољу примену и резултате, са крајњим циљем да се пацијенти после тешких и компликованих операција што пре врате нормалном животу.

Хируршки лапароскопски стуб биће практична подршка за увођење нових лапароскопских процедура, а служиће и у области  дијагностике као најефикаснија метода за проналажење обољења и постављање праве дијагнозе, што је и најважније, када се зна да је ефикасност у лечењу и најтежих болести везана за рано откривање обољења.

Поред овога, прокупачка Болница је набавила и ново, комплетно опремљено санитетско возило за пратњу пацијената са медицинском екипом, нови ултразвучни апарат за Одељење радиологије, нови гастроскоп за Одељење хирургије, нови сет за хируршке интервенције и операциони сто за Одељење ортопедије, саопштили су из прокупачке Болнице.

Очекује се да сви ови апарати у најскорије време стигну у ову здравствену установу.

Величина слова: