Žene u Toplici osnažene da prijave porodično nasilje
30. maja 2019.
Radi se punom parom: Ulica Vojvode Mišića kod Gimnazije dobila novi asfalt!
30. maja 2019.
Prikaži sve

Prokupačka učenica Sara Radosavljević jedina nagrađena sa juga Srbije u Tršiću

Mlada i talentovana, učenica drugog razreda prokupačke Gimnazije Sara Radosavljević, osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju u poznavanju srpskog jezika i jezičke kulture, koje je održano u Tršiću. Ona je u kategoriji drugog razreda srednjih škola, jedina nagrađena sa juga Srbije.

Iako ima sve petice, Sara je vrlo skromna i sasvim je sigurno da bi ovakve, i još bolje rezultate, mogla da ostvari na bilo kom drugom takmičenju.

-Imam vremena za sve, i učenje i druženje sa svojim prijateljima i drugarima iz škole. Ništa mi nije teško, ali sam se za takmičenje u Tršiću spremala baš ozbiljno. Obradovao me je rezultat, jer on samo može da me podstakne da učim još više i postignem još bolje rezultate. Volim sve predmete, ali možda malo više francuski jezik, u odnosu na ostale. Razmišljam da upišem prava ili arhitekturu, ali još se nisam u potpunosti odlučila, kaže Sara i dodaje da još ima vremena do završetka srednje škole i upisa na fakultet.

Pored Sare Radosavljević, koja je postigla najveći uspeh, u Tršiću su se takmičile i učenice prvog razreda prokupačke Gimnazije Milica Radovanović i Bojana Lukić. Takmičenje u Tršiću, u poznavanju srpskog jezika i jezičke kulture je takmičenje sa najdužom tradicijom, koja traje već 30 godina.

Veličina slova: