Музичко-поетско вече на платоу Дома културе
2. јула 2020.
Представници Министарства пољопривреде и надлежне инспекције контролишу откуп вишње у Прокупљу, одржан састанак произвођача и откупљивача
2. јула 2020.
Прикажи све

Прокупачки базен спреман за отварање

Незапамћена поплава, која је надавно погодила прокупчки крај, нанела је огромну штету инфраструктури и објектима за становање, али и градском базену и околним спортским објектима у Прокупљу.

 -Базен је пре поплаве, практично био спреман за отварање. Онда је наишла поплава и у трен ока уништила сав наш труд. Вода је буквално прекрила све, из ње су вирили само кровови помоћних објеката крај базена, каже директор Спортског центра у Прокупљу Братислав Лукић.

Према његовим речима, захваљујући великом труду запослених у Спортском центру и уз материјалну помоћ локалне самоуправе,  у рекордном року успели су да санирају последице поплава, да спортске објекте врате у првобитно стање, а базен припреме за овогодишњу купалишну сезону .

-Ја знам да ових спарних летњих дана Прокупчани, најпре деца и млади, са нестрпљењем чекају отварање њиховог омиљеног купалишта, казао је Лукић и додао да се базен пуни водом и да ће, ако све буде у реду, бити отворен већ током наредне недеље.

Такође је нагласио да се квалитет и хемијско-бактериолошка исправност воде у базену контролише свакодневно и прецизирао да  базен неће почети са радом  док не добије „зелео светло“ од  Градске управе у Прокупљу .

Што се  тиче пандемије корона вируса, Лукић је истакао да ће се о прописаним мерама заштите на базену посебно водити рачуна .

Он је подсетио да је и ове, као и ранијих година, цена улазнице остала иста и да ће одрасли за целодневни боравак на прокупачком  купалишту плаћати 100, а деца само 50 динара.

Прокупачки базен има олимпијске димензије и један је од највећих и најлепших у Топличком округу. Поред  централног купалишта, ту је и мали базен за децу, продавнице хладних пића, сладоледа и брзе хране, као и многи други забавни садржаји . Прошлог лета ту је дневно знало да се расхлађује и одмара и по 1. 000 посетилаца из Прокупља и околних места. .

Величина слова: