Štab za vanredne situacije održao sednicu, tema: obilne padavine i situacija na terenu
4. juna 2019.
Prokupački glumci ponovili prošlogodišnji uspeh u Kočanima
5. juna 2019.
Prikaži sve

Prokupački đaci spremni za „Igre prijateljstva“

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović danas je priredio  prijem za učenike prokupačkih osnovnih i srednjih škola, koji će učestvovati na manifestaciji „Igre prijateljstva„ u Er-Erkenšviku u Nemačkoj od 7. do 9. juna. Na ovom prijemu, učenicima je uručena sportska oprema u kojoj će predstavljati svoj grad.

-Drago mi je da smo se okupili pred putovanje koje nam predstoji, kako bismo se o svemu dogovorili sa vama i vašim roditeljima. Ponosni smo što nam se opet pružila prilika da učestvujemo na ovoj manifestaciji, gde ćete vi predstavljati svoj grad i svoju državu, rekao je gradonačelnik Simonović i izrazio nadu da će učenici na takmičenju ostvariti dobre rezultate i upoznati nove prijatelje, vršnjake iz raznih zemalja.

Član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport, Maja Ranđelović je ovom prilikom upoznala učenike sa procedurom putovanja i podsetila na svu neophodnu dokumentaciju koja im je potrebna za boravak u inostranstvu. Iz Prokuplja će krenuti 6. juna, rano ujutru, a prema planu putovanja, u pobratimljenoj opštini Kočevje će im se pridružiti prijatelji iz Slovenije, sa kojima će  nastaviti put ka Nemačkoj.

-Pored sportske opreme koju smo obezbedili za naše predstavnike na „Igrama prijateljstva“, Grad Prokuplje izdvojio je za svakog učesnika po 3.600 dinara, odnosno po pet evra za džeparac. Za putovanje smo obezbedili i hranu, vodu, sokove i slatkiše, kao i preventivno lekove i drugu medicinsku opremu, kazala je većnica Ranđelović.

Ekipu iz Prokuplja čine dvadesetoro učenika, predstavnici Grada Prokuplja i škola. Škole sa teritorije grada predložile su najbolje učenike, koji treba da poseduju sportske sposobnosti, snalažljivost i brzinu. Prokuplje je jedini grad iz Srbije koji učestvuje na „Igrama prijateljstva“, a kako najavljuje gradonačelnik Simonović, i naš grad će biti domaćin ovih igara i ugostiti učesnike na nekom od narednih takmičenja.

Veličina slova: