Јавни позив за доделу средстава за куповину пољопривредних машина
2. јуна 2020.
У Топличким виноградима очекују рекордан род
3. јуна 2020.
Прикажи све

Прокупачки Дом ученика поново отворио врата станарима

Након двоипомесечне паузе због пандемије корона вируса, Дом ученика средњих школа у Прокупљу поново је отворио врата својим станарима.

Како је саопштила директорка ове установе, Јелена Вуковић,од 2. до 15. јуна у  дому ће бити они ученици који су се током недавног анкетирања определили за боравак у дому.

-По налогу Министарства просвете и технолошког развоја спровели смо анкету међу ученицима и њих дванаесторо се пријавило за боравак у Дому у време када имају обавезе у школи  како би поправили оцене  или полагали завршни матурски испит, казала је директорка Вуковић.

Она је нагласила да је та установа предузела све прописане мере и максимално безбедне услове за боравак ученика у дому.

-То значи да ће се извршити комплетна дезинфекција свих просторија а деца ће морати обавезно да користе заштитна средства, маске и рукавице. Такође ће им бити потребна и лекарска уверења не старија од три дана, казала је директорка.

Како истиче, у новим  условима измењен је и кућни ред, који предвиђа да у свакој соби борави само један ученик. Такође је забрањено и уношење било какаве хране и исхране по собама, као и посете ученицима. Сви ученици морају бити у дому до 21 сат, када се он закључава.

Васпитачи и служба обезбеђења дежураће у дому целе ноћи, као што су то чинили и током школске године.

Величина слова: