Održan Sajam zapošljavanja u Prokuplju
21. maja 2019.
Nove trenerke za Bokserski klub “Topličanin”
22. maja 2019.
Prikaži sve

Prokupački gimnazijalci nastavljaju da nižu uspehe

Učenici prokupačke Gimnazije nastavljaju da nižu uspehe na takmičenjima na kojima učestvuju. Oni su svojoj Školi doneli nagrade sa četvrtog Republičkog takmičenja u pevanju tradicionalne pesme osnovnih, srednjih škola i gimnazija, koje je nedavno održano u Beogradu.

Nagrade su dobili Andrija Stanković sa osvojenih 100 poena, Milena Kostić 99, Kristina Tasić 92, Mihajlo Marjanović 91, Tijana Cvetković 81, Bogdana Lazović 79 i Anđela Stamenković sa osvojena 72 poena.

-Učenike je za takmičenje pripremala profesor muzike Tatjana Cvetanović, a ovo nije prvi put da đaci sa kojima ona radi pevanje, osvoje najbolje rezultate na najvišem rangu takmičenja, rekao je direktor prokupačke Gimnazije Dragoslav Minić.

On se pohvalio i nagradama sa Nacionalne ekološke olimpijade u Boru, na kojoj su kao jedini predstavnici Topličkog upravnog okruga, učestvovali baš prokupački gimnazijalci. Olimpijada je održana prošlog vikenda, a za učešće na istoj, izborilo se 90 srednjoškolaca iz cele Srbije, među kojima i sedmoro učenika prokupačke Gimnazije. Oni su tada osvojili četiri medalje. Jovana Ilić i Milja Todorović su osvojile prvo mesto, a Predrag Stojković i Katarina Vukašinović drugo.

-Ovo takmičenje se održava svake godine sa ciljem da edukuje mlade ljude i podigne nivo ekološke svesti. Naše učenike, koji su se prvi put predstavili na ovakvom jednom takmičenju i odmah osvojili zapažene rezultate, spremala je profesor Snežana Pejić, koja vodi ekološku sekciju, istakao je direktor Minić.

On je ovom prilikom naglasio da se ponosi uspesima svojih đaka i najavio nova takmičenja na kojima će prokupački gimnazijalci učestvovati. Tako već danas, gimnazijska Košarkaška sekcija brani boje svoje Škole na Međuokružnom takmičenju u Kruševcu, a za predstojeći vikend najbolji srbisti učestvuju na Republičkom takmičenju u Tršiću, dok će četvoro učenika u Beogradu odmeriti snage u poznavanju biologije.

Veličina slova: