Stonoteniseri osvojili titulu
15. aprila 2019.
Upis i obnova registracije gazdinstava traje do 30. aprila
16. aprila 2019.
Prikaži sve

Prokupački medicinari drugi na takmičenju iz zdravstvene nege, direktor Nebojša Lukić: Ponosan sam na svoje učenike i nastavnike

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Udruženja medicinskih škola Srbije, na takmičenju iz zdravstvene nege, koje je 12. i 13. aprila održano u Beogradu, učenici Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” u ukupnom plasmanu osvojili su drugo mesto.

Od 90 takmičara u pojedinačnoj konkurenciji, treće mesto zauzela je Milica Milošević.

-Na sedmom republičkom takmičenju iz zdravstvene nege, učestvovalo je 30 medicinskih škola iz Srbije. Biti drugi u konkurenciji škola iz Beograda, Novog Sada, Niša, Leskovca, Zemuna, Subotice, Vranja, Kruševca, Čačka, Užica, Valjeva, Zaječara, Zrenjanina i drugih gradova i opština, uspeh je vredan pažnje i za svaku pohvalu, rekao je direktor Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju Nebojša Lukić i dodao da su deca i nastavnici bili pravi školski ambasadori našeg grada.

Za ovo takmičenje, učenike Đorđa Miljanovića, Milicu Milošević i Mariju Stanković, pod vođstvom mentora nastavnika zdravstvene nege Snežane Nikić, pripremali su nastavnici sekcije zdravstvene nege.

Da se sa srednjoškolcima, budućim zdravstvenim radnicima, radi stručno, strpljivo i planski, govore mnogobrojne nagrade koje đaci osvajaju na mnogim takmičenjima širom Srbije.

-Osim teoretske nastave, velika pažnja poklanja se praktičnom delu. Zahvaljujući razumevanju menadžmenta Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić”, najveći deo praktične nastave obavlja se na odeljenjima Bolnice. Deo nastave obavlja se i u Domu zdravlja. Uz stručni nadzor svojih nastavnika, srednjoškolci sa velikim uspehom stiču veštine i znanja u pružanju zdravstvene nege i prve pomoći, kaže Lukić i ističe da je ponosan na svoje učenike i sve nastavnike zdravstvene nege.

Mentor Snežana Nikić istakla je da su se na ovom dvodnevnom takmičenju, deca družila sa svojim vršnjacima iz drugih škola.

-Sve je bilo na zavidnom nivou. Dobar, sistematski, višemesečni  i organizovan rad sa decom, doneo je rezultate. Osim takmičarskog dela, srednjoškolci su na ovim susretima stekli nove prijatelje, izjavila je ona i zaključila da je organizacija takmičenja bila na zavidnom nivou.

Veličina slova: