Objavljen konkurs za dodelu “Drainčeve nagrade za poeziju”
12. aprila 2019.
Veliki filmski hitovi u Domu kulture
12. aprila 2019.
Prikaži sve

Prokupački medicinari na nacionalnom takmičenju iz socijalnog preduzetništva

Učenička kompanija “White coats–company” (Beli mantili)  prokupačke  Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“,  na nacionalnom takmičenju iz socijalnog preduzetništva koje se održava 17. aprila u Beogradu, predstaviće se “antistres lopticom”.

-Za ovo takmičenje uradili smo i spot, u saradnji sa prokupačkim Dnevnim  boravkom “Sunce”, čiji korisnici su nam pomogli u izradi loptica, kažu članovi ove učeničke kompanije i dodaju je ova saradnja pokazala da su deca i mladi ometeni u razvoju ravnopravni članovi društva.

Takmičenje organizuje „Dostignuće mladih“, a po propozicijama, prokupački medicinari će svoju inovaciju predstaviti trominutnim spotom, nakon čega će “antistres lopticu” prikazati i uživo i odgovarati na pitanja članova žirija.

Inače, “antistres loptica” smanjuje stres, pomaže kod ukočenosti mišića, pojačava cirkulaciju krvi i opštu koncentraciju.

Kako kažu ovi prokupački izumitelji, mogu je koristiti mladi i oni stariji u svim situacijama, posebno stresnim, a naročito je pogodna za korišćenje prilikom učenja, pa se može koristiti i na času.

Veličina slova: