Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije pohvalila prokupačku učiteljicu Jelenu Babić
6. juna 2019.
Predstavnici ambasada Japana i Nemačke posetili Prokuplje: Bolji uslovi života povratnika i marginalizovanih socijalnih grupa
6. juna 2019.
Prikaži sve

Prokupački pisac Sibin Šović predstavio svoj novi roman

Prokupački pisac Sibin Šović i ovog juna obradovao je svoje čitaoce novim romanom. Reč je o njegovoj 27 knjizi po redu, sa naslovom „U domu“, koja za temu ima starost.

I u ovom romanu, kao i u prethodnim, autor se bavio porodicom i njenim tradicionalnim vrednostima, ali se u najnovijem, ipak, posebno posvetio fenomenu starosti i svemu onome što ona nosi.

-Zato što ostaje bez svog bračnog druga, glavna junakinja mog romana biva prinuđena na velike i teške životne promene. Sve ono što je godinama negovala i ljubomorno čuvala za svoje najbliže, sada, kada je ostala sama, polako počinje da se menja. Ona je zabrinuta, strahuje od samoće i osećaja napuštenosti. Deca su naravno tu, ali i ona imaju svoje obaveze i porodice…, rekao je između ostalog o svojoj novoj knjizi autor.

Kroz ovaj roman, autor je pokušao da „sruši“ predrasude o tome da otići u Dom za stare, znači i kraj života. Naprotiv, on je prikazao da ustanove koje se brinu o starima, jesu i mogu biti velika pomoć i porodici i korisnicima.

I na ovoj promociji, jedan od najplodotvornijih pisaca Toplice Sibin Šović, već je najavio predstavljanje svoje nove knjige u decembru 2019. godine.

Veličina slova: