Поставља се расвета на пешачкој стази испод Градске управе
30. јула 2019.
Министарство правде одобрило средства за отварање Спомен-собе „Драинац“
30. јула 2019.
Прикажи све

Прокупачки планинари освајају највише врхове Балкана

-Прокупачки планинари, претходног викенда освојили су један од три највиша планинска врха на Балкану, Вихрен, висок 2.914 метара, на планини Пирин у Бугарској, рекао је данас председник Планинарско-скијашког клуба „Топлица“ у Прокупљу Дарко Жарић.

-У савладавању овог изузетно напорног успона и планинарске стазе, учествовало је 11 прокупачких планинара, који су овим учешћем дали допринос у очувању здраве животне средине, обзиром да наш клуб инсистира на еколошким вредностима, казао је Жарић.

Према његовим речима, као додатни допринос екологији и очувању природе, у оквиру клуба основна је „Еколошка секција“, коју чине основци заљубљени у планинарење.

Како је нагласио, ова секција је основана у сарадњи са секцијом Основне школе “Ратко Павловић Ћићко” и професором биологије Дејаном Живковићем.

-Школарци се посебно интересују за планинарење, тако да подмладак планинара већ сада броји тридесетак чланова. Наши млади планинари су и чланови „Гљиварске секције“, а протекле зиме, њих 17 завршило је и Школу скијања на Копаонику, коју води међународни инструктор скијања Малиша Стојановић, подвукао је Жарић.

Прокупачки планинари следеће године обележиће 15 година од оснивања и велики јубилеј, 65 година од зачетака планинарења у Прокупљу, када је и основан Планинарски клуб „Поглед“.

Тим поводом, у октобру месецу ове године, Планинарско скијашки клуб, у сарадњи са Народним музејем у Прокупљу, припрема изложбу, на којој ће Прокупчанима, фотографијама и документима, показати како је то бити планинар у прошлом веку.

Величина слова: