Održana još jedna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, prikupljeno 40 jedinica dragocene tečnosti
9. aprila 2019.
Apoteka „Prokuplje” obeležava značajan jubilej: Sedam decenija postojanja i uspešnog rada
9. aprila 2019.
Prikaži sve

Prokupački prvaci učili o saobraćaju od „Pažljivka“

Za učenike prvog razreda osnovnih škola u Prokuplju, danas je u Domu kulture održana edukativna predstava „Pažljivko“, u organizaciji Grada Prokuplja i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Predstava je deo velike kampanje „Pažljivko“ koja se sprovodi u mnogim gradovima Srbije, sa ciljem da se najmlađim učesnicima u saobraćaju, na najprihvatljiviji način za njihov uzrast, približe saobraćajni propisi.

-Grad Prokuplje ostvaruje veoma dobru saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, zato smo danas u Prokuplju da se družimo sa prvacima i objasnimo im kako da se ponašaju u saobraćaju. Kampanja je osmišljena sa ciljem da se primeni sistemski pristup u saobraćajnom obrazovanju dece. Sve aktivnosti koje sprovodimo, orijentisane su prema deci i njihovoj bezbednosti na putu od škole do kuće, rekao je predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja Radivoje Trifunović.

Prema njegovim rečima, „Pažljivka“ su osmislili i deci prilagodili psiholozi, saobraćajni inženjeri, scenaristi, glumci. Deca su imala priliku da učestvuju u predstavi, tako što su odgovarajući na pitanja koja su deo predstave, pokazala da su veoma dobro upoznata sa pravilima ponašanja u saobraćaju.

Veličina slova: