Grad Prokuplje priključio se akciji „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“
18. septembra 2019.
Međusobna saradnja doprinela boljem radu Udruženja
18. septembra 2019.
Prikaži sve

Prokupački radio-amateri učestvovali u kampu na Zlatiboru

Mladi radio-amateri iz Prokuplja, Andrijana Gagović, Katarina Stojanović, Uroš Stojanović i Petar Paunović, početkom jula učestvovali su u kampu za radio-amatere na Zlatiboru, koji je organizovao Savez radio-amatera Srbije i radio-klubovi.

Cilj je upoznavanje radio–amatera iz cele Srbije i usavršavanje radio-amaterske veštine.

-Izuzetno smo zadovoljni uspehom naših radio-amatera, koji su među 45 takmičara osvojili zapažen uspeh. Posebno se istakla devetnaestogodišnja Andrijana Gagović, koja je pripadnik Vojske Srbije i na koju smo veoma ponosni. Osvojivši treće mesto u radiogonometriji, Andrijana nam je donela i medalju, kazao je predsednik Radio-kluba „Toplica“ u Prokuplju Zoran Vukajlović.

I najmlađi prokupački radio-amateri, Uroš Stojanović i Petar Paunović, kažu da su stekli nove prijatelje, razmenili iskustva i proširili svoja znanja iz oblasti telekomunikacija i elektronike.

-Ovakav vid komunikacije za mene je mnogo interesantniji od telefona i interneta. Zanimljivo je postavljanje radio-stanica preko kojih uspostavljamo veze širom sveta, istakao je dvanaestogodišnji Uroš.

Za Petra Paunovića ovo je takođe novo iskustvo, jer je po prvi put imao mogućnost da učestvuje u kampu.

-Za radio-amatere je ovakav način komunikacije posebno zadovoljstvo. Razgovaramo pomoću pozivnih znakova, i to je ono što ovakav način komunikacije čini drugačijim. U konkurenciji od 12 takmičara u grupi, osvojili smo šesto i sedmo mesto, što je za nas veliki uspeh jer se prvi put takmičimo, kazao je Petar Paunović.

Veličina slova: