Dobitnik ovogodišnje nagrade „Drainac“ književnik Milosav Tešić
1. avgusta 2019.
Očišćeni i produbljeni kanali duž Pasjačke ulice
2. avgusta 2019.
Prikaži sve

Prokupačkim institucijama blizu četiri miliona dinara za realizaciju projekata od društvenog značaja

Tri prokupačke institucije, Tehnička škola „15. maj“, Narodna biblioteka „Rade Drainac“ i Opšta bolnica „Dr Aleksa Savić“ nedavno su od Ministarstva pravde Republike Srbije dobile blizu četiri miliona dinara za realizaciju projekata od opšteg društvenog značaja.

Opšta bolnica dobila je novac za ultrazvučni aparat, Narodna biblioteka za izgradnju Spomen-sobe Radu Draincu, a Tehnička škola za multimedijalnu učionicu.

Za izgradnju multimedijalne učionice, Škola je dobila 306.000 dinara.

Kako je danas kazala direktorka Tehničke škole, Biljana Milenković, reč je o najsavremenijoj učionici koja će biti opremljena interaktivnom tablom, kompjuterima, projektorom.

-Prošle godine, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, za rekonstrukciju dela naše zgrade i pretvaranje u prostorije za kabinetsku nastavu, izdvojilo je četiri miliona, a lokalna samouprava 1.700.000 dinara, kazala je Milenković i podvukla da će sredstvima Ministarstva pravde, taj prostor biti kompletno opremljen najmodernijom tehnikom i nameštajem.

Svečano otvaranje učionice, prema rečima direktorke Biljane Milenković, planirano je za kraj avgusta, tako da će učenici, novu školsku godinu započeti na najbolji način, u jednom od najsavremenijih školskih kabineta u Srbiji.

Veličina slova: