Богат програм прве вечери ПроФиФест-а
7. јуна 2019.
Обилне падавине нису угрозиле водоснабдевање: „Бресница“ и „Хисар“ раде без икаквих проблема
7. јуна 2019.
Прикажи све

Прокупачко Удружење оболелих од церебралне и дечије парализе обележило „Спасовдан“

Удружење оболелих од церебралне и дечије парализе из Прокупља обележило је своју славу „Спасовдан“ којој су, осим чланова, присуствовали и гости, представници сродних организација из Ниша и Лесковца.

Честитајући славу члановима Удружења, протојереј цркве Свети Прокопије, Ненад Милосављевић је рекао да је у духу хришћанства помагати свима онима којима је помоћ потребна.

-Пружити љубав и веру људима са инвалидитетом је веома хумано, рекао је он и додао да и сви остали, људи добре воље, увек треба да буду спремни да помогну и пруже подршку члановима тог Удружења.

Обраћајући се присутнима, председник Удружења, Милутин Стојановић је истакао да је њихов основни циљ и задатак  унапређење положаја чланова, односно особа са инвалидитетом и подвукао да су у том смислу пуно урадили за протеклих пет година, колико постоје у Прокупљу.

Такође је подвукао да Удружење има одличну сарадњу са сличним  удружењима са југа Србије.

-Захваљујући Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, локалној самоуправи, Националној служби за запошљавање у Прокупљу, током године, на одређеним пословима, повремено ради око 25 наших чланова, рекао је Стојановић и захвалио се многим донаторима који су у протеклом периоду помогли рад те организације.

Величина слова: