Норвешки музичари одушевили Прокупчане
22. марта 2018.
Рођендан Медицинске школе
22. марта 2018.
Прикажи све

Прокупачком породилишту нови апарати

Донацијом медицинске опреме у вредности од 45.000 евра, Породилишту „Опште болнице „Др Алекса Савић“, данас је у Прокупљу  настављена „Битка за породилишта“ коју спроводи  Компанија Nordeus  и Фондациja B92.

-Поново смо у прокупачком породилишту са истом намером. И сада као и у претходном циклусу  потрудили смо се да обезбедимо најпотребнију опрему која ће услове за рад у овој служби подићи на виши ниво . Ових дана сви говоримо о наталитету, о потреби да се у Србији рађа што више беба, зато је веома важно да места где бебе долазе на свет буду уређена и од поверења за родитеље.  Компанија Nordeus je  велики донатор  и обезбедила је у овом циклусу око 880.000 евра за набавку медицинске опреме којом су опремљена 40 породилишта. Ова друштвено одговорна  компанија је за неколико година колико се већ спроводи ова акција, издвојила укупно око 5,5 милиона евра за опремање породилишта у Србији, рекао је председник Управног одбора Фонда Б 92 Веран Матић.

Светлана Вељковић, менаџерка компаније Nordeus jeизразила задовољство што су донације ове компаније омогућиле боље услове за рад породилишта и истакла да је важно да и друге компаније увиде значај оваквих акција и придруже се стварању бољих услова за рађање деце.

Овога пута донатор је за прокупачко породилиште обезбедио апарат за анестезију, операциону лампу, пацијент монитор са ЕКГ-ом и два порођајна стола. Укупна вредност опреме је 45.000 евра, док је у претходној акцији вредност обезбеђене опреме износила око 32.000 евра.

Овом приликом директорка Опште болнице „Др Алекса Савић“ др Сњежана Арсић захвалила се  донаторима и истакла да су нови апарати обезбедили боље услове за рад у овој служби и изразила наду да ће у будућој сарадњи донатор наћи могућност и обезбедити породилишту нови ултразвучни апарат који би олакшао рад лекарима.

Величина слова: