Александар Симоновић приредио пријем за делегацију Спортског савеза Србије: Штефанек посетио Прокупље
31. јануара 2019.
Волонтери су наше велико благо
1. фебруара 2019.
Прикажи све

Прокупчанка Снежана Милојевић добитник награде „Иницијал“

Студија наше суграђанке Снежане Милојевић „Од премудрих чула-огледи о старој српској књижевности“, у издању Међународног центра за православне студије из Ниша, на Сајму књига у Нишу, одржаном крајем протекле године, овенчана је наградом „Иницијал“. Награда „Инцијал“ се додељује оном издању за које жири процени да својим квалитетом „афирмише књигу у ужем или ширем смислу“.

Снежана Милојевић живи скромно и тихо у Прокупљу, ради као професор и даје све од себе не би ли своје ђаке ослободила незнања и подстакла их на развијање духовне компоненте личности.

Она пише приче и путописе, а њене књиге су имале своје успешне промоције, осим у нашем граду, и у Нишу, Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Пироту, Лесковцу, Врању и другим градовима широм земље. Своје приче и путописе објављује у књижевној периодици у земљи и иностранству.

Мање познат у јавности је њен научни рад, њено учествовање на међународним пројектима из области филологије. Ова професорка локалне занатске школе, има библиографију научних радова достојну једног универзитетског професора, а њене студије за рецензенте имају значајна имена из области којом се бави.

Студија „Од премудрих чула“ садржи резултате њеног помног проучавања средњовековне књижевности који су претходно објављени у реномираним часописима и зборницима са научних скупова у земљи и иностранству, чиме текст ове књиге додатно добија на тежини.

Жири Сајма књига у Нишу у саставу: Власта Младеновић, Александар Костадиновић и Мирослав Тодоровић, ову престижну сајамску награду је доделио књизи Снежане Милојевић „за савремени аналитички приступ текстовима српске књижевности средњег века“.

Величина слова: