Представа „Да ли је то била шева” одушевила публику
26. октобра 2018.
Изградња приступних саобраћајница за нову пијацу при крају
26. октобра 2018.
Прикажи све

Прокупље домаћин 23. Смотре ученичких задруга Србије

-Част је и обавеза, али и задовољство што ће наш град бити домаћин 23. Смотре ученичких задруга Србије, изјавио је заменик председника општине Прокупље Мирољуб Пауновић, на састанку на којем су присуствовали председник Савеза ученичких задруга Србије Слободан Поповић, члан Општинског већа Маја Ранђеловић и директори појединих основних и средњих прокупачких школа.

Ова дводневна ученичка манифестација одржаће се у мају наредне године.

-За ученике, њихове родитеље и грађане изузетно је битно да се једна оваква манифестација одржи у Прокупљу. Очекујем да ђаци покажу сву маштовитост, знање и идеје приликом израде својих производа, изјавио је Пауновић и додао да се кроз задруге ђаци оспособљавају за самосталан живот и предузетништво.

Према његовим речима, и ову ученичку Смотру стваралаштва, као и многе до сада, локална самоуправа ће максимално да помогне, како би се иста реализовала према плану и програму.

Председник Савеза ученичких задруга, Слободан Поповић, подвукао је да су досадашњи резултати задругара прокупачке ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ били главни аргумент да се Прокупљу додели организација ове значајне школске манифестације.

-Захвалио бих се руководству локалне самоуправе на разумевању  да, заједно са ОШ “Ратко Павловић Ћићко“, буду домаћини и организатори ове Смотре. Буду ли временске прилике дозвољавале, ученичка Смотра задруга по први пут би требало да се одржи на отвореном простору, рекао је он и додао да се путем ученичких задруга делимично реализује процес дуaлног образовања.

-Ученичка задруга школе формирана је пре три године. На досадашњим смотрама изложили смо разнолике подметаче за чаше, кутије различитог дизајна и величина, чајеве од шумских плодова и друге производе, изјавила је директор ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ Весна Тодоровић и нагласила да је часопис ове школе на прошлогодишњој Смотри заузео прво место.

-Све што радимо, радимо због наше деце и грађана, закључио је Пауновић и додао да ће сви учесници ове манифестације имати прилику да се упознају и са културно-историјским споменицима Прокупља.

Величина слова: