Велики успех Дома ученика на Домијади 2018.
28. марта 2018.
Прокупачки музеј на фестивалу „Наук није баук“
29. марта 2018.
Прикажи све

Прокупље међу првим општинама у игри „Узми рачун и победи 2018.“

Прокупље је по броју послатих рачуна у игри „Узми рачун и победи 2018.“  у самом врху општина  у Србији које конкуришу за награду од 23.000 евра. Министарство за државну управу и локалну самоуправу већ другу годину заредом организује ову игру у којој грађани сакупљањем фискалних рачуна и слањем учествују у игри у којој се добијају вредне робне награде, аутомобили и станови.

-После првог круга такмичења наша општина налази са на високом трећем месту, односно у групи општина које озбиљно конкуришу за 23 000 евра и улагање у локалну инфраструктуру и објекте од општег друштвеног значаја, рекао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

Он је објаснио да су све општине у Србији које учествују у овом такмичењу подељене у три групе, мале, средње у које спада Прокупље, и велике, као  и да ће из сваке групе три првопласиране бити награђене поменуртим средствима.

-Користим прилику да се захвалим грађанима Прокупља што су тако озбиљно схватили ово такмичење и што ће захваљујући њиховој активности у слању рачуна наша општина највероватније освојити и највреднију награду, казао је Симоновић.

Он је позвао грађане да и даљем току такмичења наставе да шаљу рачуне истим интензитетом као и да повећају број послатих коверата како не бисмо изгубили садашњи примат на ранг листи добитника.

– Како сада ствари стоје по броју послатих  коверата у односу на број становника и однос просечне зараде  у тој општини и просечне зараде на републичком нивоу, на првом месту је београдска општина Савски венац са послатих 22. 361, затим следи општина Кула са 14.107 и Прокупље са 13 .969  рачуна и слипова, објаснио је председник.

Он је додао да нам је такорећи „за петама“ са 13 .853 послатих коверата општина Власотинце и још једном позвао грађане Прокупља да буду упорни и вредни у слању рачуна и победе у игри која доноси вредну награду.

-Ова средства могу да се употреба за сређивање болница, домова здравља, вртића, за изградњу дечијих игралишта, а ми ћемо уколико грађани наставе да шаљу рачуне овим темпом и освојимо награду, та средства употребити по њиховој жељи тамо где они сматрају да је најпотребније, истакао је  Симоновић.

-Спровешћемо и анкету међу грађанима и тако најбоље сагледати њихове жеље, али шта год да изградимо, било то ново дечје игралиште или нешто друго, то ће много значити нашој општини и свим њеним грађанима, поручио је председник Симоновић.

У игри „Узми рачун и победи 2018“ слање коверата са фискалним рачунима и слиповима већим од 100 динара је потпуно бесплатно. Сваке суботе на првом програму РТС је директан пренос извлачења добитника Међу вредним и бројним робним наградама сада је у игри и већи број аутомобила као и пет станова у Београду и Новом Саду. Други круг такмичења почиње 7. априла и траје до 5. маја.

Прошле године Прокупчани су такође показали велику активност приликом слања коверата са рачунима. И тада смо  били високо пласирани међу општинама и захваљујући томе добили на поклон од Министарства за државну управу и локалну самоуправу телеком зону бесплатног интернета у центру града.

Величина слова: