„Сретењски сусрети песника“ у Дому културе
23. фебруара 2018.
Европска унија и Влада Швајцарске допринеле бољем животу становништва
23. фебруара 2018.
Прикажи све

Прокупље на Сајму туризма

Штанд Туристичко- спортске организације (ТСО) Прокупље на 40. Међународном сајму туризма, који се од 22. до 25. фебруара одржава у Београду, посетио је министар за трговину, туризам и телекомуникацију Расим Љајић.

Своје туристичке и привредне потенцијале на сајму је представило око 1.200 излагача из наше и 55 земаља света.

-Туризам је грана привреде која доноси велики девизни прилив. Прошле године Србију је у односу на предпрошлу, посетило 12 одсто више иностраних туриста, а девизни прилив износио је милијарду и 100 милиона евра, што је више за 13 одсто у односу на 2016.годину, рекао је министар Љајић.

Министра Љајића, референт за маркетинг и туризам ТСО Небојша Миленковић, упознао је са туристичким потенцијалима прокупачке општине и могућностима унапређења развоја туризма у Топлици.

-Општина Прокупље са околином, туристима може да пружи активан и занимљив одмор. Археолошко налазиште у Плочнику, манастир у Ајадановцу, етно-село на Белом Камену и Гребцу, астрономска опсерваторија на Видојевици, многобројне цркве и прелепи планински предели, само су део потенцијала којима располаже прокупачка општина, изјавио је Миленковић, и додао да се у непосредној близини Прокупља налазе  и Пролом и Луковска бања, као и природни феномен Ђавоља варош, које такође треба посетити.

Према његовим речима, развоју најпре сеоског, али и других видова туризма у наредном периоду посветиће се већа пажња.

-Прилику коју имамо да се представимо на највећем Међународном сајму туризма у овом делу Европе, искористићемо и за разговоре, размену искустава и успостављању сарадње са многим туристичким организацијама из Србије, нагласио је Миленковић.

Величина слова: