Druga repriza predstave „Đido“, glumci je posvetili preminulom kolegi
16. januara 2020.
Spomenik junacima Gvozdenog puka: Kako je ovaj prostor izgledao nekad, a kako sad
16. januara 2020.
Prikaži sve

Prokuplje ostvarilo značajne rezultate u okviru „Romakted“ programa

Na sastanku radne grupe za realizaciju „Romakted“ programa u Prokuplju, prezentovani su rezultati ostvareni u protekloj godini i utvrđeni planovi za naredni period.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Prokuplja, Asocijacije za romska pitanja, koordinatori projekta, kao i predstavnici javnih preduzeća i ustanova koji su ujedno i članovi radne grupe.

Prisutne je pozdravio zamenik gradonačelnika Prokuplja, Miroljub Paunović.

-Grad Prokuplje, učinio je veliki napor u cilju poboljšanja života Roma, ali i svih socijalno ugroženih građana. Evidentni su pomaci u poboljšanju socijalnog položaja Roma, smanjena je stopa nezaposlenosti, ali je i veći broj dece romske populacije uključen u sistem obrazovanja, izjavio je Paunović.

On je takođe dodao da Grad Prokuplje, i dalje radi na unapređenju uslova za život svih građana i u tom smislu pomenuo mnoge važne projekte, kao što je izgradnja Industrijske zone, dolazak investitora…

Kao prioritetni problemi, koji su, prema rečima Safeta Sušice, predočeni od strane predstavnika romske zajednice, izdvojeni su izgradnja vodovodne i kanalizacione linije u selu Berilje,  pokretanje saobraćajne linije ka Žitnom Potoku, izgradnja  kanalizacione mreže u Solunskoj ulici.

Kako je saopštio Paunović, svi navedeni problemi su u fazi rešavanja, što znači da su u toku neophodne procedure koje vode ka realizaciji prioritetnih projekata.

U tome Grad Prokuplje ima veliku podršku koordinatora Asocijacije  za romska pitanja, Dragana Gračanina, koji je ovom prilikom istakao da je Savet Evrope prepoznao dobre projekte kojima se u Prokuplju rešavaju životna pitanja romskog stanovništva.

-Za svaku pohvalu je to što u Prokuplju nema etničkih problema, i što ste kao prioritet dostavili projekte koji unapređuju živote građana, rekao je Dragan Gračanin.

Veličina slova: