Radi se punom parom: Ulica Vojvode Mišića kod Gimnazije dobila novi asfalt!
30. maja 2019.
Maturanti prokupačkih osnovnih škola plesali na Trgu Topličkih junaka
31. maja 2019.
Prikaži sve

Prolećni maskenbal mališana Predškolske ustanove “Neven“

Tradicionalni, dečiji maskenbal mališana Predškolske ustanove „Neven“, održan je juče u Sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“ u Prokuplju, pred brojnom publikom.

Preko 900 mališana od tri do sedam godina, obučeni u najlepše kostime, uz pesmu i igru, krenulo je na „Put oko sveta“, da publici dočara neke druge narode i države.

 

-Ovo je 25. dečiji maskenbal koji svake godine organizujemo u maju mesecu, povodom obeležavanja Dana naše ustanove, a ove godine smo proslavili i veliki i važan jubilej, 70 godina postojanja i uspešnog rada. Naša ustanova brine o više od hiljadu mališana, koji su i ove godine za sve nas pripremili veličanstveni maskenbal. Kroz program ovogodišnje manifestacije, svi zajedno smo „obišli“ veliki broj država i upoznali se sa njihovim običajima i kulturom. U šarenilu boja duge, sa najlepšim dečijim osmesima, maštovito i poletno kroz igru i pesmu, doživeli smo najlepše putovanje. I u godinama koje dolaze, nastojaćemo da svaki dečiji dan u našoj ustanovi za njih bude isto takvo lepo i nezaboravno putovanje, istakla je direktorka PU „Neven“ Vesna Jovanović, pozdravljajući učesnike maskenbala i publiku.

 

Sportska hala “Dr Zoran Đinđić“ i ove godine bila je najlepše mesto u gradu, jer je okupila naše najmlađe i najmaštovitije sugrađane, koji su ponosno i sa velikim zadovoljstvom plesali za svoju publiku, ponosne roditelje, bake i deke i vaspitače.

Veličina slova: