Повећање наталитета у Топлици: Још један рекорд, за недељу дана рођено 19 беба
25. марта 2019.
Неопходна већа подршка Мобилним тимовима за социјално укључивање Рома и Ромкиња
25. марта 2019.
Прикажи све

Промовисана нова генерација инжењера и специјалиста пољопривреде

Поводом обележавања 41 године постојања и рада Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија, промовисана  је нова генерација инжењера и специјалиста пољопривреде.  Дипломе инжењера и специјалиста пољопривреде добило је укупно 180, сада већ бивших студената ВППШ.

Честитајући студентима завршетак школовања, директор Школе Драган Оровић је рекао да се нада да ће им време проведено у овој јединој прокупачкој државној високошколској установи остати у лепом сећању.

-У протекле четири деценије, дипломе је стекло више од 6.000 студената који су својим знањем, додатном едукацијом, ентузијазмом и радом дали велики допринос развоју свих грана пољопривреде, не само у Топлици, него и у другим крајевима Србије, рекао је он и додао да су многи, након добијања ове дипломе, наставили даље школовање.

У свом пригодном говору, он је подвукао да постоји нада да ће Школа можда добити акредитацију за мастер струковне студије.

-Будите добри људи, као што сте били добри студенти, своје знање преносите вашим комшијама, помажите другима и додатно се едукујте јер је пољопривреда таква грана привреде која се свакодневно мења и усавршава, закључио је Оровић.

-У наредном периоду, очекујем већи упис студената, не само из Прокупља и Топлице, него и из других крајева Србије. Исто тако, очекујем да се већа пажња посвети практичном делу наставе, осавремени и усаврши наставни процес и још више побољша сарадња са привредним субјектима, изјавио је Драган Оровић.

Величина слова: